torsdag 8 mars 2012

Bilduppgift - Identitet

Välj någon av följande uppgifter:


1. Vi har alla olika sidor av vår identitet. Jag är tillexempel lärare, pappa till min dotter, son till mina föräldrar, gitarrist i ett band, forskare, kompis osv. Gör olika självporträtt där du låter olika sidor av dig själv komma fram.

2. Gör en bild med dig själv som tittar i en spegel och ser dig själv som ung, gammal eller den du vill vara. Kolla på den här länken.

3. Den här konstnären har samplat in olika bitar av sig själv i en fotografiserie av en annan människa. Helt plötsligt blir det flera olika individer men alla består av delar från samma personer. Det finns delar av oss i våra vänner eller familjemedlemmar. Gör en egen bild eller flera bilder där du tar delar av dig själv och sätter in i någon annan eller tvärtom; sätter in andra i dig.

4. Hur visar vi vår identitet? Hur visar vi att vi tillhör en viss grupp, livstil, ålder, subkultur? Gör en bildserie med dina och andras attribut; saker, kläder, frisyrer etc. Skriv under varje bild vad attributet betyder för identiteten.

5. Gör en bild där du visar din insida. Vad ser vi om vi tar bort skalet? Vad rör sig i ditt huvud? Vad känner du i ditt bröst? Vad säger din magkänsla?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar